Zoek de rust op in het Veluwse Garderen

Garderen ligt in het westelijk deel van de Veluwe tussen Amersfoort en Apeldoorn en is de ideale plek voor rustzoekers.

Wil je een vakantiehuisje huren in Garderen? Je hebt groot gelijk! Garderen ligt in een groene omgeving en de grote boswachterij Speulderbos. Je kunt hier altijd uren wandelen of fietsen. En als je vroeg uit de veren gaat, heb je zelfs de kans om herten of zwijnen in het wild tegen te komen. Maar een dagje shoppen kan ook prima met Amersfoort en Apeldoorn om de hoek.

Om nog meer in de stemming te komen, hebben we drie tips op een rij gezet. Dit moet je zeker doen in de omgeving van Garderen:

1. Bezoek het Klimbos
Dit klimbos in Garderen heeft een uniek zekersysteem waarmee je continu gezekerd aan het klimmen bent. Dit is dan ook het veiligste klimbos van Nederland. Klimbos Garderen heeft verschillende parcoursen en is ook geschikt voor jonge, ongeoefende of minder sportieve klimmers.

2. Wandel in het Speulderbos
Boswachterij Speulder- en Sprielderbos is één van de mooiste en oudste bossen van ons land. In het bos kom je mysterieuze kromme bomen tegen die soms in elkaar zijn gegroeid. Er zijn mooie wandelpaden en in deze boswachterij komt volop wild voor.

3. Ontdek Jachthuis Sint Hubertus
Zo’n dertig kilometer ten zuiden van Garderen, aan de rand van het Nationaal Park De Hoge Veluwe, ligt Jachthuis Sint Hubertus. De rit ernaar toe brengt je door de mooie groene natuur van de Veluwe. Het Jachthuis Sint Hubertus, het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller, is ontworpen en ingericht door de beroemde architect Berlage. De bouw werd voltooid in 1920 en je kunt dit unieke huis met een rondleiding bezoeken.