4 verrassende feiten over Nationaal Park de Hoge Veluwe

Dat Nationaal Park de Hoge Veluwe één van de mooiste natuurgebieden in ons land is, is voor ons natuurlijk geen verrassing. Maar wat weten we eigenlijk nog meer over dit park? We verzamelden de belangrijkste feiten. 

De Veluwe is bij steeds meer mensen geliefd als vakantiebestemming. Ook in 2020 zochten we massaal dit mooie gebied op. In dit natuurrijke gebied kan elke natuurliefhebber, wandelaar, fietser en hondeneigenaar zijn hart ophalen. Naast dat de natuur er schitterend is, valt er nog veel te weten over de Veluwe. Ken jij deze feiten al? 

1. Het park kent 12 wandelroutes

Als wandelaar kun je op de Veluwe alle kanten op en zelf je route bepalen. Ga je toch liever voor een vaste route? Voor de liefhebber zijn er met herkenbare paaltjes maar liefst twaalf rondwandelingen uitgezet door de mooiste delen van het park. De lengte van deze routes varieert tussen de 2,6 en 8 kilometer. Bij de ingangen van het park is een overzicht van alle paaltjesroutes te koop. 

2. Meerdere ingangen

Wist je dat Nationaal Park de Hoge Veluwe meerdere ingangen heeft? Namelijk in Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen. Zo kun je je wandeling of fietstocht steeds vanaf een ander startpunt maken. Het park is op alle locaties goed te bereiken met het openbaar vervoer en de auto. Een tip van het park: maak gebruik van de ingang in Schaarsbergen of Hoenderloo. In Otterlo is het altijd drukker.

3 Je vindt zelfs kunst op de Veluwe

Naast wandelen, fietsen en paardrijden, kun je in het park ook terecht voor kunst en cultuur. Er zijn in het park een viertal doorgaande routes te vinden, die de ingangen in Hoenderloo en Otterlo verbinden met het Kröller-Müller Museum, het bezoekerscentrum en het Jachthuis St. Hubertus. Perfect voor een compleet dagje uit!

4. De Veluwe heeft zijn eigen Big Five

Om de Big Five te zien hoef je niet naar Afrika af te reizen. Sterker nog: je vindt ze gewoon in het park. Ook op de Veluwe komt de Big Five voor. Dit zijn misschien geen leeuwen of giraffen, maar wel de Schotse hooglander, het edelhert, het wild zwijn, de ree en de vos. Je kunt ze onderweg zo maar eens tegen het lijf lopen. Neem daarom altijd je verrekijker mee.

Ontdek meer van de Veluwe en boek een vakantiehuis

Op de Veluwe valt nog veel meer te ontdekken. Wil je langer blijven? Boek dan een verblijf in één van onze vakantiehuizen midden in de natuur. Perfect voor een lang weekend weg, een hele week of langer. 

Klik hier voor onze vakantiehuizen