5 tips om echt tot rust te komen in de Ardennen

Op vakantie gaan om weer even lekker tot rust te komen? Dat doe je in de Ardennen. Deze vakantiebestemmingen behoort tot de mooiste natuurgebieden van Europa en zoals we allemaal weten helpt de natuur om onze stress levels weer naar beneden te brengen. Hoog tijd voor een huisje huren Ardennen, dus. En met de volgende tips voor rustgevende bestemmingen weten we zeker dat jij tijdens deze vakantie helemaal tot rust zal komen.

Zelfs op vakantie kan het lastig zijn om je te ontspannen, als je dat al niet gewend bent. Laat je werk dus thuis en plan niet de hele vakantie vol met activiteiten. Blijf ook eens een dagje ‘thuis’ in je vakantiehuis met een goed boek of een lekkere film. De Ardennen is een prachtig gebied en er is ontzettend veel te doen, maar dat betekent niet dat je alles hoeft te doen en zien.

In de Ardennen kun je een hoop mooie vakantiehuizen en vakantievilla’s huren, die je de rust geven die je verdiend. Wat dacht je van een vakantiehuis met zwembad? Of kies je voor een heerlijk ruime villa met een jacuzzi of een sauna? Alles is mogelijk! Hoe heerlijk is het om na een dag vol leuke activiteiten lekker te kunnen ontspannen in de wellness van je eigen vakantiehuis?

De Ardennen staat bekend om de prachtige natuur. En zoals iedereen weet werkt natuur heel ontspannend. Ga dus lekker wandelen of fietsen in een van de prachtige natuurgebieden, zoals het rivierpark De Maasvallei of Nationaal park De Hoge Venen. Ook een aanrader is het stuwmeer van Nisramont, waar je prachtige wandelingen kunt maken in de omgeving.

Het is verleidelijk om tijdens je vakantie later naar bed te gaan, minder gezond te eten en minder te bewegen. Probeer echter toch een enigszins gezonde leefstijl aan te houden door gezonde keuzes te maken. Zo blijf je energie halen uit je ontspanning in plaats van dat je nóg moeier wordt.

Zorg ervoor dat je niet direct na je vakantie weer moet beginnen met werken, maar bouw het langzaam op. Wanneer je thuiskomt is het goed om nog een paar dagen voor jezelf te hebben en je niet meteen weer in het stressvolle werkleven te storten. Anders ben je meteen weer toe aan een nieuwe vakantie toe.