Agendatip: fiets met de boswachter over landgoed Staverden

Landgoed Staverden op de Veluwe is meer dan 750 hectare groot. Dat is eigenlijk te groot voor een wandeling, maar perfect voor een fietstocht.

Houd je van fietsen, de Veluwe en heb je landgoed Staverden nog nooit eerder bewonderd? Twijfel dan niet en fiets op zaterdag 25 mei mee met de boswachter. De fietstocht van Geldersch Landschap & Kasteelen onder leiding van de boswachter gaat langs verschillende boerderijen en interessante gebouwen op het landgoed. Ook komen deelnemers langs de beek en wordt er gefietst over de heide. Bij de prehistorische grafheuvels en raatakkers of de resten van een Romeins marskamp is het tijd om even af te stappen.

Informatie over de fietstocht in Staverden

De tocht duurt van 10.00 tot 15.00 uur. Het is een lange tocht, dus denk aan een lunchpakketje. Belangrijk om te weten: de fietstocht is niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar. Alle deelnemers verzamelen zich om 10.00 uur op de grote parkeerplaats van het landgoed, gelegen aan de Uddelermeerweg in Staverden. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Jan Velema door te bellen naar 06-10671723. Deelname bedraagt 5 euro en reserveren is verplicht. Reserveren kan op glk.nl.

Vakantie op de Veluwe

Als je naast deze fietstocht nog meer wil beleven op de Veluwe, kijk dan zeker naar ons aanbod vakantiehuizen. Al onze vakantiehuizen zijn midden in de natuur te vinden. Gun jezelf die paar dagen weg en kom helemaal tot rust op de Veluwe.