Dagje Beekbergen: 3 tips

Beekbergen ligt aan de rand van de Veluwe, vlakbij Apeldoorn. Misschien heb je nog nooit van Beekbergen gehoord, maar dit leuke vakantiedorp is zeker een must see. En vergeet vooral ook niet erop uit te gaan in de prachtige omgeving.

In de groene omgeving van de Veluwe kun je rond Beekbergen zeker je hart ophalen als je van fietsen, wandelen en natuur houdt. Wat kun je van Beekbergen zelf verwachten? Centraal door de kern van Beekbergen loopt de Dorpstraat, waar je gezellige terrassen en verrassende winkels vindt. Maar er valt nog veel meer te doen in de omgeving. We geven drie tips.

Drie tips voor dagje Beekbergen

1. Speelparadijs Voorst
Een kwartiertje ten westen van Beekbergen ligt Speelparadijs en Pannenkoekenhuis Voorst. Zo avontuurlijk heb je nog nooit pannenkoeken gegeten. Met een gezellig restaurant, een indoor én outdoor speelparadijs is er bij regen en zon genoeg plezier voor de hele dag! Een aanrader voor de allerkleinsten.

2. Openluchtmuseum Arnhem
Een reis van een kwartier naar het zuiden brengt je vanuit Beekbergen in Arnhem. Hier is het Nederlands Openlucht Museum te vinden. In dit museum komt de geschiedenis echt tot leven. In authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen worden bezoekers meegenomen op een reis door de tijd. Het hele jaar door zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud.

3. Collectie 40-45
Midden in de winkelstraat van Beekbergen zit het kleinste oorlogsmuseum van Nederland. Stichting Collectie '40-'45 is een verzameling van voorwerpen uit Nederland die na de Tweede Wereldoorlog op de Veluwe zijn achtergebleven. Bij ieder voorwerp dat aan het museum is geschonken hoort een persoonlijk verhaal.