Deze bijzondere kastelen op de Veluwe moet je gezien hebben

Het bezoeken van een echt kasteel blijft bijzonder. Het geeft een inkijkje in het leven van vroeger en de meeste kastelen vind je op prachtige locaties. Zo ook op de Veluwe. Dit zijn de drie meest bijzondere kastelen op een rij.

Aan de rand van de Veluwe liggen drie bijzondere kastelen. Die zijn zeker een bezoek waard! Ideaal als je een huisje hebt gehuurd op de Veluwe en een dagje weg wilt.  

1. Kasteel Cannenburch in Vaassen
Dit kasteel, gelegen tussen Epe en Apeldoorn, werd gebouwd in 1542 en is na de Tweede Wereldoorlog geheel gerestaureerd in de stijl van de 18e eeuw. Je kunt bijna het hele kasteel bezoeken en alle ruimtes zijn ingericht met originele meubels en soms reusachtige schilderijen. In het koetshuis is een restaurant gevestigd, dus een hapje eten kan hier ook. De kinderen hoeven zeker niet thuis te blijven. Die zullen snel onder de indruk zijn van dit het reusachtige complex en dankzij de speciale audiotour direct alles te weten komen over het kasteel. Het hele jaar worden op het kasteel allerlei activiteiten georganiseerd.

2. Kasteel Doorwerth
Kasteel Doorwerth ligt aan de zuidrand van de Veluwe, tussen Arnhem en Wageningen. Deze voormalige waterburcht wordt voor het eerst genoemd in 1260 en is in de 15e eeuw flink uitgebreid. Het kasteel raakte in de Tweede Wereldoorlog flink beschadigd, maar is geheel gerestaureerd. Nu zijn onder andere het museum voor Natuur- en Wildbeheer en Museum Veluwezoom in het kasteel gehuisvest. Volgens verhalen spookt het op kasteel Doorwerth, vooral in de jachthal! Wie houdt van een beetje spanning, is hier aan het juiste adres.

3. Huis Zypendaal in Arnhem
Deze buitenplaats uit de 18e eeuw is ingericht als museum en van april tot en met oktober iedere zondag onder begeleiding van een gids te bezoeken. In het prachtige park rondom Huis Zypendaal kun je heerlijk wandelen, picknicken of genieten op een bankje. Het gebied bestaat uit imposante oude bomen, vijvers en een parkbos. Als natuurliefhebber kijk je hier je ogen uit!