Dit moet je weten over Gelderland

Met een oppervlakte van ruim 5100 km2 is Gelderland de grootste provincie van ons land. De natuur, met bossen en rivieren, is er prachtig. En wist je dat er talloze historische steden en zelfs kastelen te vinden zijn?

Om meer te weten te komen over Gelderland, gaan we ver terug in de tijd. De vorming van het graafschap Gelre begint in de 11e eeuw na het uiteenvallen van het rijk van Karel de Grote. Rond 1100 noemde Gerard van Wassenberg, die de stad Geldern in Duitsland had veroverd, zich Graaf van Gerle. Hij en zijn opvolgers wisten het gebied rond Geldern handig uit te breiden met de Betuwe, de Veluwe en het graafschap Zutphen. Toen halverwege de 13e eeuw ook de rijksstad Nijmegen aan het gebied was toegevoegd, werd Gelre een macht van betekenis. In 1815 werd het gebied als provincie Gelderland aan het Koninkrijk Nederland toegevoegd.

Bossen, rivieren en boomgaarden
Het Gelderland van nu kent verschillende prachtige landschappen. De provincie kan grofweg worden verdeeld in vier gebieden: de stadsregio Arnhem en Nijmegen, het rivierenland waar een deel van de Betuwe in ligt, de bosrijke Veluwe en de agrarische Achterhoek. Met dit aanbod is de provincie zeer populair bij vakantiegangers. Je kunt hier uiteraard genieten van de bossen, fietsen langs de rivieren en door bloeiende boomgaarden. Maar ook voor een fijn restaurant, het bezoeken van één van de zeven kastelen of urenlang shopplezier in Arnhem en Nijmegen, zit je in Gelderland altijd goed.

Huur een vakantiehuis in Gelderland
Wil je de provincie Gelderland beter leren kennen? Ook dat kan bij ons. Wij verhuren meer dan honderd vrijstaande vakantiehuisjes, chalets, huisjes in het bos en prachtige landhuizen in Gelderland. De keuze is reuze en rust, ruimte en natuur staan altijd centraal.