Doen in september: 3 leuke uitjes op de Veluwe

De zomervakantie is nu echt voorbij en de vakantiesfeer daarmee ook. Reden genoeg om in september weer leuke uitjes te plannen. Wist je dat alleen al het plannen hiervan ons een geluksgevoel geeft? Dit zijn drie dingen die je kunt doen op de Veluwe in september.

September is een maand die velen een somber gevoel geeft. De zomervakantie is voorbij, de zon laat zich minder vaak zien en het gewone leven begint weer. Toch is het niet alleen maar somber, want er zijn allerlei leuke uitjes. Deze drie uitjes op de Veluwe zijn een aanrader in september.

1. Bezoek ‘t  Veluws Zandsculpturenfestijn

Elk jaar is weer vaste prik in Garderen: ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn. Vorig jaar won het festijn zelfs de titel ‘Leukste uitje van Gelderland’. De moeite waard dus. Dit jaar staan de zandsculpturen in het teken van ‘75 jaar Bevrijding’. Bewonder de indrukwekkende zandbeelden zoals de ‘Slag om Arnhem’, D-Day en het leven van Anne Frank, die zijn gemaakt door de beste zandkunstenaars uit de hele wereld. Meer info vind je op zandsculpturen.nl.

2. Wandel of fiets door Nationaal Park de Hoge Veluwe

September is ook de maand van een mogelijke nazomer en de prachtige kleuren van de herfst. Misschien wel het mooiste seizoen om Nationaal Park de Hoge Veluwe te ontdekken. In het park vind je talloze fiets- en wandelroutes, waarbij je onderweg ook de kans loopt om wild te spotten. 

3. Ontdek de schatten van de Veluwe op Open Monumentendag

Open Monumentendag vindt dit jaar plaats op 12 en 13 september. Met het thema ‘Leermonument’ valt er genoeg te leren van vele monumenten op de Veluwe. Welke je zeker moet bezoeken volgens ons? Kasteel de Vanenburg in Putten, de Vischpoort in Harderwijk, Parc Spelderholt in Beekbergen en Molen Havekes Mölle in Twello. Bekijk alle deelnemende monumenten op openmonumentendag.nl.

Deze leuke uitjes combineren met een verblijf in een vakantiehuis op de Veluwe?

Klik hier voor al onze last minutes