Drie tips voor een vakantie aan het Veluwemeer

Het Veluwemeer is een langwerpig meer met een oppervlakte van ruim 30 km2. Een prachtig natuurrijk gebied in het midden van het land. Boek je een huisje aan het Veluwemeer? Wij geven de beste tips voor een onvergetelijke vakantie.

Liefhebbers van wandelen en fietsen zitten aan het Veluwemeer goed. In de omgeving vind je talloze fiets- en wandelroutes. Onze vakantiehuisjes bevinden zich midden in de natuur en bieden daarom veel mogelijkheden om de omgeving te ontdekken. De drie beste tips hebben we voor je op een rij gezet.

1. Bezoek Natuurgebied Veluwemeerkust
Aan de noordoostkant van Harderwijk ligt, tussen Hierden en Hulshorst, natuurgebied Veluwemeerkust. Het is een prachtig natuurgebied met bloemrijke, vochtige weidegronden en veel bos. Het is de poort naar de Veluwe en vormt de overgang van de openheid van het Veluwemeer naar de dichte bossen van de Veluwe. Tip: trek je wandelschoenen aan en laat je verassen door de dieren en planten.

2. Genieten aan het water
Aan het Veluwemeer beleef je eindeloos veel plezier aan het water. Het water in het meer warmt snel op in de zomer omdat het maximaal drie meter diep is. Langs de oever van het Veluwemeer liggen diverse strandjes waar je een dag met het hele gezin of een groep vrienden aan het water kunt genieten of bij één van de strandtentjes. Tip: huur een bootje of waterfiets om het meer te verkennen.

3. Bezoek Elburg, Nunspeet of Harderwijk
In de buurt van het Veluwemeer vind je talloze plaatsen die een bezoek waard zijn. Maak een stadswandeling door vissersdorpje Elburg, ontdek Nunspeet per fiets of ga shoppen in Harderwijk en geniet van verse gevangen vis bij de haven.