Een vakantie in Ermelo? Dit is er te doen

Onze vakantiehuizen vind je op prachtige plekken op de Veluwe. Ook Ermelo hoort daarbij. Dit natuurrijke dorp ligt aan de rand van de Veluwe en biedt veel mogelijkheden. Wat is er allemaal te doen? We geven vier tips. 

Op vakantie in of vlakbij Ermelo, betekent een vakantie in een groene omgeving. Het dorp ligt pal aan de Veluwe en biedt de mogelijkheid om prachtige wandelingen te maken en urenlange fietstochten. Wat kun je in en rond Ermelo doen? Vier tips!

1. Bezoek Wijngaard Telgt

Aan de Telgterweg 221 in het buurtschap Telgt, net buiten Ermelo, kochten Jan van den Ham en zijn vrouw Hennie ruim 1 hectare grond. Hier hebben ze in 2006 een wijngaard aangeplant. Tegenwoordig komen er vanaf de wijngaard uitstekende rode en witte wijnen en zelfs een eigen grappa. Je kunt er langsgaan voor een proeverij en een rondleiding. Elke zaterdag is de wijngaard geopend van 09.00 tot 17.00 uur

2 Ga een dagje naar strand Horst

Als het mooi weer is, wil je natuurlijk het liefst de verkoeling opzoeken. Dat kan bij strand Horst! Dit grote strand aan het Veluwemeer heeft verschillende ligweides en strandbaden. Ook is er een botenhelling. Je kunt je eigen boot dus meenemen om vervolgens te varen op het Veluwemeer.

3. Bekijk de schapen op de heide

Het bezoekerscentrum in Ermelo ligt aan de rand van de Ermelosche Heide. Hier is ook een schaapskooi te vinden. Dat is zeker een bezoek waard, want de kudde Veluwse heideschapen gaat bijna dagelijks met de herder de heide op. In het bezoekerscentrum zijn filmpjes en interactieve natuurspellen over de schapen en de natuur in de omgeving te zien. Leuk voor de kinderen! 

4. Ga een dagje zwemmen in het binnenzwembad

Bij slecht weer hoef je niet binnen te blijven. Bezoek het grote overdekte recreatiezwembad Calluna in Ermelo voor een flink portie waterpret. In het zwembad vind je zelfs een turboglijbaan, whirlpool, wildwaterkreek, sauna, jetstreams, warme wand en zonnebanken. 

Wil je de omgeving van Ermelo beter verkennen? Combineer het dan met een verblijf in één van onze vakantiehuizen. 

Klik hier voor vakantiehuizen in Ermelo