Een vakantiehuisje huren in de IJsselvallei

Overweegt u om een vakantiehuisje te huren in Overijssel? Kijk dan eens op de site van eenvakantiehuisje.nl Hier vindt u een flink aanbod van leuke vakantiehuizen in Overijssel.

Genieten aan de rivier

Als u in Overijssel een vakantiehuis huurt, dan komt u zeker de rivier de IJssel tegen. De IJssel is een Nederlandse aftakking van de Rijn en stroomt vanaf Arnhem dwars door Overijssel naar het IJsselmeer.

Mooie natuur in Overijssel

Ten noorden van Deventer ligt de IJsselvallei een gebied waar de rivier vrij spel heeft. Hier overstromen de uiterwaarden en bemoeit de mens zich niet met de natuur. Dat levert bijzonder veelzijdige, dynamische natuur op.

Schotse Hooglanders en IJslandse paarden leven hier in het wild en onderhouden de natuur door jonge bomen te eten waardoor het water vrij spel kan houden. Vogels, planten en insecten voelen zich in deze dynamisch natuur erg thuis. Unieke vogels als de braamsluiper, kwartelkoning en rietgorszanger worden regelmatig gezien.

Natuur in de IJsselvallei bekijken

Onder de IJsselvallei vallen de gebieden Bakerwaard, Bentinckswelle, Bronckhorsterwaarden, Brummensche Waarden, Oldeneel, Buitenwaarden Wijhe, Buitenwaarden, Cortenoever, De Enk, De Ravenswaarden, Engelse Werk, Dorpenwaarden, Duursche Waarden, Epsewaarden, Hengforderwaarden, Hoge Linie, Katerstede, Kijfsdijken, Koppelerwaard, Lage Linie, Nijendal, Olsterwaarden, Rammelwaard, Scherenwelle, Slotheuvel Bronkhorst, Sprabanen, Tichelgaten Windesheim, Veecaten, Veluwse Bandijk, Vorchterwaarden, Vreekolk, Welsummerwaarden, Wilpsche Klei en Zalkerbosch. De totale grootte van het gebied is ruim 125 hectare.

Net boven Deventer, in de Duursche Waarden, kunt u een kijkje nemen in de natuur van de IJsselvallei. Bezoek eens de uitzichttoren naast de oude baksteenfabriek De Duursche Waarden bij het dorpje Veessen. Het gebied rond de baksteenfabriek is vrij toegankelijk. Ook uw hond is welkom, mits aangelijnd. Het is ook mogelijk een laarzenpad te lopen tussen de vogelhut en de uitkijktoren. Dit geeft een prima indruk van het gebied.