Ga met de fiets op vakantie naar de Veluwe

Omdat wij Nederlanders dol zijn op fietsen, nemen we onze stalen ros het liefst overal mee naar toe. Ook tijdens een vakantie of weekend weg in eigen land.

In Nederland is een fietsvakantie razend populair. In 2017 koos zelfs 42 procent van de vakantiegangers voor een vakantie die voor een groot deel in het teken stond van fietsen. Logisch! Met de fiets kun je nu eenmaal op bijzondere plekken komen.

Ontdek de Veluwe per fiets
Als je dol bent op fietsen, mag je de Veluwe natuurlijk niet overslaan. Dankzij de enorme diversiteit aan bossen, heidevelden, zandverstuivingen en vennetjes, raak je hier nooit uitgekeken. De Veluwe is na het Waddengebied, het grootst natuurgebied van ons land. Het is niet voor niets dat steeds meer mensen kiezen voor een vakantie op de Veluwe. Zeker met de fiets, kun je heel wat mooie plekken ontdekken.

Fietsroutes op de Veluwe
Op de Veluwe vind je talloze fietspaden die dwars door de Veluwse natuur gaan. Maar volgens een onderzoek van Fietsnetwerk is de route ‘Met Meer Veluwe’ één van de meest populaire fietsroutes van ons land. Als je deze route fietst kom je langs Nijkerk, Putten en Ermelo. Onderweg kom je langs genoeg plekken om een stop te maken of cultuur te snuiven. Meer informatie over deze route is hier te vinden.