Ken jij de Hanzesteden op de Veluwe al?

Op de Veluwe vind je vele steden die een bezoek waard zijn. De Hanzesteden Elburg, Hattem en Harderwijk zijn dat in ieder geval zeker. We leggen je uit waarom.

Ooit waren hanzesteden Elburg, Hattem en Harderwijk bruisende handelssteden. De monumentale panden, smalle steegjes en prachtige stadspoorten zijn daar het bewijs van. Tot op de dag van vandaag lijkt het of de tijd er heeft stilgestaan. Een vakantiehuis boeken en een dag één van deze steden bezoeken raden we dan ook zeker aan. Wat maakt deze steden zo speciaal? 

Wandel via de stadspoort Elburg in

Als je een bezoek brengt aan Elburg, ga je terug in de tijd. De stad Elburg is vooral bekend vanwege haar middeleeuwse vesting met een nagenoeg volledig recht stratenplan. Je vindt er prachtige bomen, smalle steegjes en unieke doorkijkjes. Eet een vers visje in de haven en wandel vervolgens via de middeleeuwse stadspoort zo deze charmante Hanzestad in. Dan weet je zeker dat je al het moois in deze stad ziet. 

Ontdek het charmante Hattem

Hattem is misschien klein en compact, maar door haar charme en eigen identiteit zeer geliefd bij toeristen. In de binnenstad vind je veel authentieke smaakwinkeltjes en fijne terrassen. Een stadswandeling maken is dan ook zeker een aanrader. Een ander groot voordeel aan Hattem: het wordt omringd door prachtige natuurgebieden, zoals de uiterwaarden langs de IJssel en de bossen van de Noord-Veluwe.

Proef culinair Harderwijk

Wist je dat Harderwijk meer dan 1000 monumenten pittoreske straatjes en prachtige plein heeft? Een hapje eten kan hier goed, want je vindt er volop restaurants voor elke smaak en elk budget. Op de Vischmarkt vind je zelfs twee sterrenrestaurants. Alleen daarom is deze unieke stad al een bezoek waard. Al sinds 1253 is Harderwijk een Hanzestad. Er zijn zelfs nog delen van de oude muur te vinden, compleet met torens. 

Vakantiehuis boeken? Klik hier