Kom alles te weten over kasteel Doorwerth op de Veluwe

Wie alles te weten wil komen over Kasteel Doorwerth op de Veluwe, kan zich op donderdag 28 februari laten rondleiding door één van de eerste bewoners.

Liefhebbers gaan luisteren naar één van de eerste bewoners: Hendrik van Doorenweerd, gespeeld door een acteur. Deze bewoner zal al zijn middeleeuwse ervaringen delen. Kasteel Doorwerth is in de 13e eeuw ontstaan. In de tijd van Hendrik van Doorenweerd was het kasteel nog geen mooie buitenplaats, maar een dikke woontoren die tegen de vijand verdedigd moest worden.

Kasteel tussen Arnhem en Wageningen
Kasteel Doorwerth ligt aan de zuidrand van de Veluwe, tussen Arnhem en Wageningen. Deze voormalige waterburcht wordt voor het eerst genoemd in 1260 en is in de 15e eeuw flink uitgebreid. Het kasteel raakte in de Tweede Wereldoorlog flink beschadigd, maar is geheel gerestaureerd. Nu zijn onder andere het museum voor Natuur- en Wildbeheer en Museum Veluwezoom in het kasteel gehuisvest. Volgens verhalen spookt het op kasteel Doorwerth, vooral in de jachthal! Wie houdt van een beetje spanning, is hier aan het juiste adres.

De rondleiding op donderdag 28 februari duurt één uur en begint om 14.00 uur. De kosten bedragen 14,50 euro voor volwassenen en 8,25 euro voor kinderen tot en met 18 jaar oud. Reserveren is verplicht en kan hier. Het kasteel is te vinden aan Fonteinallee 2b in Doorwerth.