Op deze drie plekken mogen honden loslopen op de Veluwe

Onze trouwe viervoeters houden van wandelen en daar is de Veluwe, één van de mooiste natuurgebieden van ons land, natuurlijk uitermate geschikt voor. Maar waar mag je hond loslopen? Wij zochten het voor je uit.

Omdat honden echte speurders zijn en vaak nog hun jachtinstinct volgen, mogen ze op veel plekken op de Veluwe niet los lopen. Gelukkig is daar wat op bedacht: een losloopgebied speciaal voor honden. Op de Veluwe zijn er meerdere te vinden. We delen er drie.

1. Losloopveldje Hoenderloo

Een aantal jaar geleden heeft Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe een losloopveldje naast de portiersloge bij de Ingang Hoenderloo gecreëerd. In dit omrasterde veldje, dat eigendom is van het Park, kunnen de inwoners van Hoenderloo en campinggasten van Het Nationale Park De Hoge Veluwe hun hond veilig los laten lopen. En ook jouw trouwe viervoeter mag zich hier uitleven.

2. Kootwijkerduinen

De Kootwijkerduinen zijn onderdeel van het uitgestrekte natuurgebied van Kootwijk. In dit uitgestrekte natuurgebied met zandverstuivingen en heidevelden is een groot hondenlosloopgebied te vinden, tussen spoorwegovergang en pannenkoekenhuis Kootwijkerduin aan de Nieuw Milligenseweg in Kootwijk. De omgeving is prachtig, maar houd er wel rekening mee dat honden buiten het aangegeven losloopgebied op veel plaatsen aan de lijn moeten. Controleer voor de zekerheid altijd de bordjes.

3. Het Leesten Ugchelen

Ugchelen ligt net buiten Apeldoorn. Aan de rand van het dorp ligt Het Leesten. Dit is een prachtig natuurgebied met mooie wandelpaden waar honden ook los mogen lopen. Het adres: de parkeerplaats aan de Hoenderloseweg 191. Na de wandeling kun je een kopje koffie bij De Ugchelse Berg drinken. Hier staat ook voor je viervoeter een drinkbak en gratis hondenkoekje klaar.

Boek een vakantiehuis met je hond

Wil je samen met je hond(en) langer genieten op de Veluwe? Dat snappen we. Bij ons vind je meer dan honderd vakantiehuizen waar je trouwe viervoeter gewoon welkom is. Boek een lang weekend weg, midweek of langer samen met jouw hond en beleef een fantastische vakantie op de Veluwe.

Klik hier voor onze vakantiehuizen met hond