Op vakantie naar Wezep? Dit moet je weten

Wezep ligt aan de noordelijke rand van de Veluwe en is omringd door de prachtige natuur van dit deel van Nederland. Vanuit het centrum wandel je direct de uitgestrekte Wezepse Hei op. Als je een vakantiehuis in Wezep huurt, ben je verzekerd van een vakantie in een rustige en groene omgeving.

Tijdens een verblijf in Wezep kun je vanuit je vakantiewoning alle kanten op. Reken maar op leuke uitstapjes! Wij geven drie tips.

1. Zwemmen in De Veldkamp
Als het een dagje slecht weer is, is het ideaal om zwembad De Veldkamp te bezoeken. Dit is een groot binnenzwembad met meerdere baden. De watertemperatuur wordt constant op zo’n 30 graden gehouden zodat je heerlijk kunt blijven ronddobberen. Het bad is voorzien van massagestralen en heeft een bubbelbad.

2. De hei op
In het centrum van Wezep start een mooie wandeling van zo’n 14 kilometer. Een paar minuten na de start wandel je zo de uitgestrekte Wezepse Heide op. Een aanrader voor wandelliefhebbers!

3. Bezoek het bakkerijmuseum
In Hattem, zo’n vijf kilometer van Wezep, vind je het pittoreske vestingstadje Hattem. Hier is het grootste Bakkerijmuseum van Nederland te vinden. In drie prachtige monumentale panden, met elkaar verbonden door een tunnel onder de straat, leer je de rijke geschiedenis van het bakken van brood en banket kennen. Ook erg leuk voor kinderen!