Paardrijden op de Veluwe: hier kan het

Je kunt de Veluwe wandelend verkennen of met de fiets, maar het kan natuurlijk ook te paard. Een onvergetelijke ervaring, want op de Veluwe zijn in totaal wel 500 kilometer aan ruiterpaden te vinden.

Wie geen eigen paard heeft, heeft de mogelijkheid om een paard te huren en zo toch een mooie buitenrit te maken in natuur. Ook als je geen of weinig ervaring hebt, is dit zeker een mogelijkheid. Je gaat dan samen op pad met een ervaren ruiter. Maar waar op de Veluwe kun je een buitenrit maken onder begeleiding?

1. The Mill Ranch in Ede

Op deze ranch ben je aan het juiste adres voor een buitenrit onder begeleiding. Voor de ervaren ruiters worden er dagtochten georganiseerd door Nationaal Park de Hoge Veluwe. Je wordt van tevoren ontvangen met koffie en thee en wordt gekeken welk paard het meest geschikt is voor jou.

2. Manege Samoza in Vierhouten

Kinderen en volwassenen hebben hier de mogelijkheid om verschillende buitenritten te maken op de Veluwe. Ben je een beginneling? Dan is een rustige rit perfect voor jou. Voor de gevorderde ruiter is de twee-uursrit een goede keuze.

3. Manege Belvédère in Nunspeet

Vanuit Manege Belvédère rijd je zo het bos in. De manege grenst namelijk aan het bos. Je kunt hier terecht voor dagtochten, beginnersritten of een tocht van een paar uur. De keuze is reuze. Bij samengestelde groepen wordt altijd rekening gehouden met het niveau.