Uittip: Bezoek Museonder, het eerste ondergrondse museum ter wereld

Vraag je je weleens af wat er onder het aardoppervlak leeft? Wij ook! Speciaal voor nieuwsgierigen raden wij daarom Museonder op de Veluwe aan, het eerste ondergrondse museum ter wereld. En het bijzondere is: dit museum is letterlijk onder de grond te vinden.

Dit unieke museum, te vinden in het centrumgebied van Het Nationale Park De Hoge Veluwe, is in 1993 door Prins Claus geopend. Een groot succes, want dit bleek het eerste ondergrondse museum ter wereld. En dat gewoon in Nederland! 

Wat is er in Museonder te zien?

In het museum is een speciale tentoonstelling te zien, geschikt voor jong én oud. Als bezoeker leer je alles over wat er onder het aardoppervlak heeft. Ook kun je aan de hand van overblijfselen in de aarde zien wat en wie er vroeger heeft geleefd. Een paar hoogtepunten: een compleet wortelstelsel van een 135 jaar oude boom, stenen die hun verhaal van herkomst vertellen als je er je hand op legt en botten van dieren die al duizenden jaren zijn uitgestorven. Ooit liepen deze gewoon rond op de Veluwe. Bijzonder! 

Combineer dit uitje met een vakantie op de Veluwe

Wil je langer op de Veluwe genieten? Begrijpelijk! Boek dan een verblijf in één van onze vele vakantiehuizen op de Veluwe. Vanuit je vakantiehuis sta je binnen een mum van tijd bij het museum.. Het museum is dagelijks geopens van 09.30 tot 17.30. Een bezoek aan het Museonder is inbegrepen bij de prijs van een entreekaartje voor het Park. Tip: maak daarna of ervoor nog een mooie fiets- of wandeltocht.

Klik hier voor al onze vakantiehuizen