Wandelliefhebbers opgelet! Wandel met de boswachter over Landgoed Staverden

Wandelliefhebbers opgelet! Met het hele gezin kun je op zondag 19 december (2021) een prachtige wandeling maken over Landgoed Staverden op de Veluwe. De wandeling staat in het teken van de wilde dieren die er leven. 

Onder leiding van de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen komen deelnemers alles te weten over de vele wilde dieren die er leven. Misschien spot je er zelfs een paar. In de winter hebben niet alle dieren het even makkelijk, maar ze zijn wel wat gewend. Veel dieren houden een winterslaap, maar sommigen ook niet. Dat geldt bijvoorbeeld voor de eekhoorn, das en mol. Ze houden zich rustig en verstoppen zich in hun hol, maar echt een winterslaap houden ze niet. Reeën en herten moeten dagelijks op zoek naar eten, dus die kun je zomaar voorbij zien komen. De boswachter vertelt er alles over tijdens de wandeling.

Informatie over de wandeltocht in Staverden

De tocht duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Het is een lange tocht, dus denk aan wat extra te eten. De tocht is geschikt voor alle leeftijden. Alle deelnemers verzamelen zich om 14.00 uur op de grote parkeerplaats van het landgoed, gelegen aan de Uddelermeerweg in Staverden.  De tocht voert over onverharde paden, dus goede kleding en stevige schoenen zijn een must. Deelname bedraagt 5 euro en 2,50 euro voor kinderen tot 12 jaar. Reserveren is verplicht en kan op glk.nl.

Blijf langer en boek een vakantiehuis op de Veluwe

Als je naast deze wandeltocht nog meer wil beleven op de Veluwe, kijk dan zeker eens naar ons aanbod vakantiehuizen. Al onze vakantiehuizen zijn midden in de natuur te vinden. Gun jezelf of je gezin een fijn weekend, midweek of langer dan dat weg. 

Klik hier voor onze vakantiehuizen