Waarom een weekend weg gaan met je hond gezond is

Iets leuks doen of er even tussenuit gaan is belangrijk, maar als je in het bezit van een hond ga je toch minder snel van huis. Zonde, want ook met je hond kun je prima een verblijf boeken in een vakantiehuis op de Veluwe. Sterker nog: het is zelfs heel gezond.

Honden zijn dol op wandelen, de buitenlucht en de natuur. En ze moeten natuurlijk uitgelaten worden. Dat is precies één van de redenen waarom een hond hebben gezond is. Dat blijkt zelfs uit onderzoek, want hondenbaasjes zijn vaak gezonder, omdat ze meer bewegen en buiten komen. Ook een weekend weg gaan samen met je hond, bijvoorbeeld door een vakantiehuis te boeken op de Veluwe, is een uitstekend idee. We leggen je uit waarom.

Wandelen op de Veluwe is gezond

Ga je samen met je trouwe viervoeter naar de Veluwe? Daar maak je hem of haar en jezelf daar heel gelukkig mee. De wandelroutes zijn hier namelijk eindeloos, de natuur prachtig en dat maakt wandelen met je hond een feestje. Doordat je je hond meeneemt is de kans groter dat je ook zelf meer de natuur gaat ontdekken. Tijd doorbrengen in de natuur werkt stressverlagend, je kunt er beter door slapen en je krijgt er energie van. Een win-win situatie!

Honden losloopgebieden op de Veluwe

In de meeste gebieden moet je hond aangelijnd zijn, maar er zijn ook plekken waar ze los mogen lopen. Dat kan bijvoorbeeld bij het Erkemederstrand, De Lange Duinen en Hondenbos Het Leesten. De kans is groot dat andere honden er ook aanwezig zijn. Dat betekent veel speelplezier! 

Vakantiehuis boeken met hond

Niet in elk vakantiehuis zijn honden toegestaan. Bij ons vind je gelukkig meerdere huisdiervriendelijke vakantiehuizen. Meestal is één hond toegestaan, maar bij sommige vakantiehuizen zelfs twee of drie. Hoe leuk is dat? Maak een keuze uit onze meer dan honderd huisdviervriendelijke vakantiehuizen en geniet samen met je hond van een zorgeloze tijd. 

Klik hier voor onze huisdiervriendelijke vakantiehuizen