Wat is er met Pasen te doen op de Veluwe?

Tijdens het paasweekend een dagje uit op de Veluwe? Goed idee! Er is genoeg te doen. Hieronder vind je een greep uit de activiteiten die plaatsvinden op de Veluwe.

Paaszang in Harderwijk
In de haven van Harderwijk wordt op eerste paasdag een Paaszang gehouden. Een band van muzikanten en zangers van verschillende kerken begeleiden het spektakel aan het water. De Paaszang wordt gehouden van 14.30 tot 15.30 uur en vindt plaats naast de molen.

Traditioneel Paasvuur in Beekbergen
Op eerste paasdag wordt in Beekbergen het jaarlijkse paasvuur weer aangestoken. Het is inmiddels een traditie geworden om samen rondom het vuur te vertoeven. Het vuur wordt om 20.30 uur aangestoken.

Paaseieren zoeken in de Veluwsche Stoomtrein
De Veluwsche Stoomtrein rijdt op eerste en tweede paasdag tussen Apeldoorn en Eerbeek. Uiteraard is ook de paashaas aanwezig om overheerlijke chocolade-eitjes uit te delen. Op de terugweg vanaf Eerbeek wordt 45 minuten gestopt in het Museumdepot in Beekbergen. De stoomlocomotief zal het depot inrijden om de voorraad kolen en water bij te vullen. Voor reizigers is dit de kans om de grote verzameling locomotieven van dichtbij te bekijken, in het stoomdepot en de werkplaats. Ondertussen kunnen kinderen in het depot op zoek naar verstopte paaseieren. Voor wie een paasei heeft gevonden, ligt een cadeautje in klaar in de souvenirwinkel in het stationsgebouw. Hier vind je meer info.

Paasmarkt op de Hoge Veluwe
Midden op Nationaal Park de Hoge Veluwe wordt op tweede paasdag een gezellige paasmarkt gehouden. Op de paasmarkt vind je kramen vol wolproducten, sieraden, (groen)decoratie, tassen en zepen. Ook is er honing, wijn, chocolade, chutneys en tapenade te koop. Wie trek heeft kan terecht bij de verschillende foodstands. Voor de kinderen is er ook genoeg leuks te beleven: laat je prachtig schminken, kom knutselen bij de knutselbus en verwonder je over de kunsten van de ballonkunstenaar. De markt duurt van 10.00 tot 17.00 uur en vindt plaats op het Marchantplein. Er moet entree worden betaald om het Park te betreden.

Pasen Live in Ermelo
Pasen Live in Ermelo geeft je op zaterdagavond een kijkje in het leven van Bijbelfiguur Pilatus. De theatervoorstelling vindt plaats om 20.00 uur in sporthal Het Keerpunt. Zaterdagmiddag wordt er op de Stationsstraat in Ermelo een paasmarkt gehouden met live muziek. 

Benieuwd wat er nog meer te doen is op de Veluwe? Bekijk het in ons activiteitenoverzicht