Winkelen op de Veluwe? Hier moet je zijn

Wie aan de Veluwe denkt, ziet vooral de prachtige bossen, zandverstuivingen en wilde dieren voor zich. Maar wist je dat je hier ook veel steden vindt waar je lekker kunt shoppen? 

Tijdens een vakantie op de Veluwe midden in de natuur, kun je ook prima uitwijken naar één van de omliggende steden om een dagje te winkelen, cultuur te snuiven en te genieten van een leuk avondje uit. Maar waar moet je zijn? 

De Korenstraat in Apeldoorn

De Korenstraat is de belangrijkste winkelstraat en volgens de inwoners de gezelligste straat van de stad. In de Korenstraat vind je een rijk aanbod van verschillende winkels, van groot tot klein. In het gezellige centrum van Apeldoorn zit nog een perfecte shoplocatie: het overdekte Winkelcentrum Oranjerie. Hier kun je je urenlang vermaken, ook als het regent. Je vindt er ruim zestig winkels en veel horecagelegenheden.

Oergezellig Ede

Ede is misschien niet de eerste shoplocatie waar je aan denkt, maar het heeft een oergezellig centrum. De zaterdagmarkt in het centrum is bovendien de grootste markt van Gelderland. Van half juli tot half augustus kun je er iedere dinsdag ook terecht voor een gezellige heidemarkt. Voor iedereen wat wils!

Boetiekjes in Harderwijk

In Harderwijk kun je heerlijk winkelen. Je vindt er de bekende grote kledingzaken, maar ook genoeg leuke boetiekjes. Tussendoor kun je even pauze nemen door op één van de terrassen neer te ploffen in de knusse haven. Goed om te weten: op vrijdag is het koopavond in Harderwijk.

Terug in de tijd in Barneveld

Winkelen in Barneveld? Ja! Barneveld is één van de oudste dorpen van de Veluwe. Het wordt genoemd als kerkdorp in manuscripten uit 1333. Het mooie oude centrum is nu het terrein voor een middagje gezellig shoppen.

Speciaalzaken in Epe

Epe heeft een uitgebreid winkelaanbod. Zowel de grote ketens als de kleinere speciaalzaken zijn in Epe te vinden. Voor de leukste winkels moet je in de Hoofdstraat zijn.