De leukste tips voor een geslaagde vakantie in Nunspeet

Je vindt er winkels, musea en bovenal: natuur. Nunspeet is een prachtige plaats op de Veluwe en ligt aan de rand van het Veluwemeer en het Veluwemassief. Verblijf je in een vakantiehuisje in Nunspeet? Dit zijn de beste tips om er een geslaagde tijd van te maken.

Een vakantiehuisje huren in Nunspeet, biedt de gelegenheid om veel te wandelen, fietsen en natuurlijk de Veluwe te ontdekken. Met het Veluwemeer om de hoek is een dagje naar het strand ook een optie. Liever een dagje shoppen? Ook dat kan in Nunspeet zelf. Hier tref je een groot winkelaanbod in de gezellige straatjes. In de zomer worden er veel markten gehouden. Zeker een bezoek waard! Ontdek wat de mogelijkheden zijn en boek één van onze vakantiehuisjes. Je bent verzekerd van een zorgeloze vakantie.

We geven drie tips om je verblijf in Nunspeet nog leuker te maken.

1. Ontdek het Bezoekerscentrum Nunspeet
In Bezoekerscentrum Nunspeet kun je een uitgebreide expositie bewonderen over het ontstaan van de natuur en het landschap van de Veluwe. Buiten kun je één van de wandelroutes kiezen, waaronder een route over een verhard pad, dwars door het bos.

2. Bezoek het Noord-Veluws Museum
Dit museum in Nunspeet biedt een podium aan kunstenaars, die vanaf 1885 op de noordelijke Veluwe kwamen wonen en werken. Kunstenaars uit de randstad zochten aan het eind van de 19e eeuw inspiratie in en om Nunspeet en Elspeet. Daar vormde zich een echte kunstenaarskolonie. Uiteindelijk hebben meer dan honderd beeldende kunstenaars tussen 1880 en 1950 in de omgeving van Nunspeet gewerkt. Een deel van hun werk ziet je hier terug.

3. Neem het toeristisch treintje
Van mei tot eind september rijdt op dinsdag, donderdag en zaterdag een elektrische trein door Nunspeet. De trein rijdt langs verschillende toeristische bezienswaardigheden. Het startpunt is het bezoekerscentrum. Vanaf 10.00 uur kunt je daar zonder te betalen instappen. Om 15.00 uur start de laatste volledige ronde.