Een vakantiehuisje in Gelderland

Gelderland is – naar landoppervlakte - de grootste provincie van ons land. Gelderland is een heerlijke provincie om van een vakantiehuisje te ontdekken. Er zijn een aantal landstreken met elk hun specifieke kenmerken. waaronder de Veluwe, de Gelderse Vallei, de Betuwe, de Bommelerwaard, de Tielerwaard, het Land van Maas en Waal, het Rijk van Nijmegen, de Liemers en de Achterhoek. De Stadsregio Arnhem-Nijmegen is één van de grootste stedelijke gebieden van Nederland.

Natuur in Gelderland

Gelderland is een natuurrijke provincie. Natuurmonumenten beschermt in Gelderland ongeveer 20.000 hectare natuur, verdeeld over 60 natuurgebieden en landgoederen. Deze natuur is vooral terug te vinden op de Veluwe en in de Achterhoek. Langs de IJssel, tussen Arnhem en Doesburg, werkt Natuurmonumenten aan de realisatie van nieuwe natuur in het Rivierklimaatpark.

Zeker doen in Gelderland

Als u een vakantiehuisje huurt in Gelderland kunt u alle kanten op. Heerlijk fietsen en wandelen door de natuur, maar met steden als Nijmegen, Apeldoorn en Arnhem is er ook volop cultuur in Gelderland te vinden.

Wij geven u drie tips die u zeker niet mag missen als u in Gelderland een huisje huurt.

1 Mareschausseemuseum in Buren
In het Marechausseemuseum leert u alles over de oudste politieorganisatie van Nederland. Kinderen kunnen zelf aan de slag als rechercheur in het jeugdlaboratorium!

2 Pluimveemuseum in Barneveld
Wat was er eerder: de kip of het ei? Dat antwoord kan het Nederlands Pluimveemuseum niet geven, maar zowel de kip als het ei zijn hier te zien. U kunt hier bieden op een echte eierveiling en met kleine kuikentjes knuffelen.

3 Burgers’ Zoo
In deze unieke dierentuin bekijk je de dieren in hun natuurlijke omgeving. Er is een woestijn, een oceaan, een Aziatische jungle, een savanne en sinds kort ook het grootste overdekte mangrove bos!

Kies een vakantiehuisje in Gelderland

Op onze site kunt u eenvoudig uw favoriete vakantiewoning in Gelderland selecteren. U kunt onze huizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen in Gelderland zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het vakantiehuis aan uw verwachtingen voldoet.