Veluwe op plek 3 meest populaire korte vakantiebestemming

De Veluwe is op de derde plaats geëindigd op de ranglijst van de meest populaire regio’s voor een korte vakantie. Gelderland blijft zelfs de meest favoriete provincie.

Dat blijkt uit het jaarlijks Continue Vakantie Onderzoek. In 2018 trokken bijna 1,9 miljoen Nederlanders naar de Veluwe en de omliggende plaatsen voor vakantiepret. De Veluwe is daarmee geëindigd op een derde plek, na de Noordzeebadplaatsen en de Groningse, Friese en Drentse zandgronden. In 2017 stond de Veluwe nog op nummer een. Vanwege de warme zomer vorig jaar, hebben de waterrijke gebieden hier flink van geprofiteerd.

Gelderland is populair
De provincie Gelderland bleek daarentegen zeer populair voor een vakantie. Bijna 2,9 miljoen Nederlanders trokken hier vorig jaar naartoe. Het aantal overnachtingen in Gelderland nam met 4 procent toe naar 16 miljoen. Behalve de Veluwe, zijn ook de andere Gelderse regio's goed bezocht. Bezoekers gaven daarbij 495 miljoen euro uit, zo'n kleine 5 miljoen euro meer dan een jaar eerder.

Vakantie op de Veluwe
Benieuwd naar de mogelijkheden? Combineer een vakantie waar rust, ruimte en natuur centraal staan met culturele uitstapjes en boek direct een vakantiehuisje op de Veluwe. Bijna al onze vakantiehuisjes op de Veluwe zijn midden in de natuur te vinden.