Een vakantiehuis huren in Harderwijk

Harderwijk ligt aan de rand van de Veluwe en is vooral bekend door het Dolfinarium dat jaarlijks tienduizenden bezoekers trekt. Maar Harderwijk is ook een prachtige, historische Hanzestad. Een stad met de Veluwe in de voortuin en het water van de randmeren in de achtertuin. Het is een knusse stad die bruist van gezelligheid en waar u heerlijk culinair kunt genieten. Pak een terrasje, ga lekker uit eten en bezoek een evenement of festival. Ga een dag shoppen of geniet van een picknick op het stadsstrand.

Zeker doen in Harderwijk

Als u een vakantiehuis huurt in de buurt van Harderwijk kunt u in de omgeving op de fiets of wandelend genieten van de prachtige natuur in de omgeving van het dorp. Tijdens een verblijf in Harderwijk kunt u vanuit uw vakantiewoning veel leuke uitstapjes in de omgeving ondernemen. Wij geven u drie tips die u zeker niet mag missen als u in Harderwijk een huisje huurt.

1 Met een boot op de randmeren
Stelt u zich voor... een heerlijk zonnetje, een licht briesje, een mand vol met lekkers mee en dan het water op. Horen hoe het water tegen de zijkant van de boot klotst, zien hoe de zwanen landen of misschien gooit u wel even een hengeltje uit. Huur een eigen boot en beleef het water. Huur een sloep of een zeilboot of stap aan boord van een rondvaartboot of een botter en geniet van een heerlijke dag op het water.

2 Dolfijnen kijken
Bij een verblijf in Harderwijk hoort een bezoek aan het Dolfinarium er natuurlijk bij . Het is het grootste zeezoogdierenpark van Europa. Dolfijnen nemen u mee op wereldreis tijdens een spetterende show. Bulderende zeeleeuwen spatten u nat. Het Dolfinarium in Harderwijk betekent maximale spetterpret.

3 Historische binnenstad
Harderwijk is een stad boordevol geschiedenis. Al sinds 1252 wordt Harderwijk – ooit gelegen aan de Zuiderzee – aangeduid als Hanzestad. Om de handel over zee te beschermen, sloot Harderwijk zich aan bij de Duitse Hanze. Het was een komen en gaan van handelaren. Er was volop bedrijvigheid in de stad. Bij een wandeling door de oude binnenstad ziet u nog veel terug van dit rijke verleden.

Kies een vakantiehuis in Harderwijk

Op onze site kunt u eenvoudig uw favoriete vakantiewoning rond Harderwijk selecteren. U kunt onze huizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen in Harderwijk zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het vakantiehuis aan uw verwachtingen voldoet.

Kijk snel naar onze vakantiehuizen in Harderwijk of kies uit ons hele aanbod van vakantiehuizen in Gelderland